Optimaalpakket


Het pakket

In dit pakket bepaal ik met behulp van de nieuwste technieken jouw optimale fietspositie. Hiervoor zal ik starten met een intakegesprek waarin jouw doelen, eventuele klachten en klachtengeschiedenis worden besproken. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek waarin ik zal kijken naar de bewegelijkheid en de lenigheid van de belangrijkste gewrichten en spieren die tijdens het fietsen aan bod komen. Vervolgens zet ik met behulp van een lasersysteem de schoenplaatjes optimaal onder jouw schoenen. Tot slot zal een dynamische analyse op jouw eigen fiets volgen. In deze dynamische analyse wordt jouw ideale zadelstand en stuurafstelling bepaald. Dit doe ik middels Velogicfit 3D-camerasysteem en een zadeldrukmeting van GebioMized. De oude en de nieuwe maten worden verwerkt in een rapport, zodat je achteraf op het gemak alles nog eens kunt bekijken.

Intakegesprek

Aan de hand van een persoonlijk gesprek bespreken we je doelen, niveau, en de verwachtingen die je hebt van de meting. Daarnaast bespreken we eventuele lichamelijke klachten die er spelen of hebben gespeeld in het verleden. Hierdoor krijgen we beide een duidelijk beeld van uw verwachtingen. Dit vormt de rode draad van uw bikefit.

Lichamelijke screening

Je fietspositie is maatwerk, afgestemd op jouw lichaam. De screening van het lichaam is dan ook een belangrijk onderdeel om tot een optimale fietspositie te komen. Hierbij kijken we onder andere naar:

Lenigheid & stabiliteit
Rug- en bekkenstand
Een eventueel beenlengteverschil
Voetstand en stabiliteit van de voeten
Analyse van eventuele klachten/blessures

Afstellen schoenplaatjes

De samenwerking tussen het lichaam en de fiets bestaat uit drie contactpunten. Het zitvlak, de handen en voeten. De voeten brengen de krachten vanuit de spieren door het pedaalsysteem over op de pedalen. Het is ook het enigste punt waar je mechanisch gefixeerd zit op je fiets. Correct gepositioneerde schoenplaatjes zijn dus van essentieel belang. De voor- achter, rotatie en zijwaartse mogelijkheden van dit systeem moeten nauwkeurig zijn afgesteld om zo instabiliteit, overbelasting van spieren en drukpunten te voorkomen.

Afhankelijk van je pedaalsysteem en de informatie uit de voorgaande stappen, stellen we de schoenplaatjes af. Ook maak ik je wegwijs in de verschillende soorten en merken pedaalsystemen die de markt aanbiedt met allemaal net wat andere eigenschappen. We bespreken of jouw pedalen goed bij je passen. Ook kijken we of inlegzolen voor jou van meerwaarde kunnen zijn.

Dynamische analyse

Fietsen is een dynamische beweging, daarom bekijken we je houding tijdens het fietsen. Dit zal gebeuren op je eigen fiets, deze wordt op een fietstrainer geplaatst. Terwijl je fietst registreert de camera alle bewegingen met behulp van de markers op uw lichaam. Gewrichtshoeken, beweegpatronen en bewegingsuitslagen worden via de Velogicfit software nauwkeurig vastgelegd. Dit analyseren we uitgebreid en een objectief beeld te krijgen. We lopen zo stap voor stap alle lichaamsdelen door en creëren zo jouw ideale fietspositie.

Zadeldruk meting

Hiermee krijgen we beide een duidelijk beeld over hoe de druk tijdens het fietsen op uw zadel wordt verdeeld. Het beknellen van bloedvaten en zenuwen willen we in deze voorkomen. Door deze feedback te analyseren kunnen we uw zadel optimaal afstellen. Met behulp van de GebioMized test zadels kunnen we bepalen welk zadel daadwerkelijk geschikt voor je is.

De zadeldruk meting laat verder objectief zien hoe je op het zadel beweegt tijdens het fietsen. Hiermee kan uiteindelijk tot in detail worden uitgezocht wat voor jou de meest stabiele en efficiënte positie is.

Eind rapportage

Aan het eind van bikefit staat de fiets afgesteld in jouw optimale stand. Alle maten voorafgaande en aan het eind van de meting worden verwerkt in een rapport. Hierin worden ook verdere adviezen en bijzonderheden vermeld die tijdens de sessie zijn besproken. Denk hierbij ook aan tips en oefeningen om in de toekomst nog meer uit je houding te kunnen halen!

De veranderingen zal je uiteindelijk pas echt zelf op de weg gaan ervaren. Mocht iets nog niet helemaal lekker voelen, dan kun je binnen 5 weken gratis terugkomen om de puntjes op de i te zetten.

Kosten €250,-

Duur +/- 1,5 – 2 uur

Extra fiets
Beschik je over meerdere fietsen? Dan is het mogelijk om voor deze tweede/derde/etc. fiets een bikefit te krijgen tegen een verlaagd tarief.

Kosten €100,- per extra fiets


    Afspraak maken?