Shoe-Fit


Het pakket

Shoe-Fit Lake schoenen

Bij Optimal Cycling kijken we middels een persoonlijke voetmeting naar jouw best passende fietsschoenen uit het Lake assortiment. Aangezien de fietsschoenen een van de belangrijkste contactpunten met de fiets vormen, zijn optimaal passende schoenen en correcte afstelling van de schoenplaatjes essentieel.

Niet goed passende fietsschoenen kunnen klachten veroorzaken (tintelingen, drukpijn, slapende voeten, branderig gevoel) die je beperken in jouw prestaties.

Wat kun je verwachten tijdens de Shoe-Fit

Naast het nauwkeurig opmeten van de voetlengte wordt er ook goed gekeken naar de breedte en het volume van beide voeten. Juist omdat er vaak problemen ontstaan als fietsschoenen te smal of te breed zijn.

Gedurende de analyse kijken we ook naar de contouren van de voet die voor mogelijke drukpunten kunnen zorgen en de natuurlijke stand van de voeten.

Uiteindelijk weet jij na deze analyse welke schoen voor jou persoonlijk het meest geschikt is. Dit geldt voor zowel Raceschoenen – MTB- en MTB-winterschoenen.

Als we het juiste schoenpaar hebben gevonden dan is het in veel gevallen een meerwaarde om een inlegzool op maat te gebruiken. Als je voet wordt ondersteunt in de natuurlijk stand dan heeft dat een positief effect op de doorbloeding, efficiëntere krachtoverbrenging op de pedalen en stabiliteit van de knieën. We werken met meerdere kwalitatief goede zolen. En we bieden full custom aan met thermoplastische zolen. Deze kunnen we naar de voet vormen met hitte.
Bij de voetmeting wordt de afdruk van de voet gemeten. Daarbij is het belangrijk dat we ook de stand van het been weten. Aan de hand van deze gegevens wordt bepaald welk zooltype het beste bij jou past.

De zolen zijn er in verschillende types dat er voor elk type voet de juiste zool te vinden is.

Voordelen van zolen in fietsschoenen
– 13% verbeterde kniestabiliteit
– 6.5 – 9.5% toename van spier output
– 2.5 – 6.5% verkorte hersteltijd
– 13% toename mechanische efficiëntie

Een nadeel kan echter zijn dat de zool teveel ruimte uit de schoen haalt waardoor deze te krap gaat zitten. Combineer inlegzolen met de juiste schoenen!

Omdat we de voet in de natuurlijk stand willen ondersteunen meten we ook de Varus en de Valgus (dit is een kanteling in de voet). En waar nodig vullen we dit op met wedges. De wedges worden aangebracht tussen het schoenplaatje en de schoen. Dit is om de knie zo recht mogelijk heen en weer te laten bewegen. En om overbelastingen en drukpunten te voorkomen.

Voor een voetmeting op afspraak rekenen wij €45,- deze vervalt bij aanschaf van fietsschoenen.

Attentie: Vanwege het enorme aanbod aan schoenmaten, kleuren, vormen en stijlen die we aanbieden, hebben wij geen voorraad van elk model, kleur en maat. Aan de hand van de Shoe-Fit zal de schoen via ons besteld worden en kan het betekenen dat er twee afspraken nodig zijn om tot het optimale resultaat te komen.


    Afspraak maken?