Fysiotherapie voor wielrenners


Ik ben gespecialiseerd in de sportmedische begeleiding van wielrenners.

Vind jij het leuk om met een groep vrienden een gezellig rondje te rijden? Wil jij comfortabel een toertocht uitfietsen? Of zelfs deelnemen aan een wedstrijd?

Ik als fietsliefhebber en fysiotherapeut begrijp maar al te goed hoe mooi fietsen is en beoefend deze sport al jaren. Ook jou help ik graag met de unieke combinatie van mijn eigen ervaring, aangevuld met fysiotherapie, fietspositie optimalisering en trainingsbegeleiding.

Optimalisering van je fietshouding


Merk je soms rek of druk op lichaamsdelen tijdens het fietsen? Een correcte fietsafstelling fiets niet alleen beter, het voorkomt ook blessures.
 Ik optimaliseer je fietshouding en ben daarin uniek ten opzichte van een reguliere fietsmeting. Als fysiotherapeut houdt ik hierbij namelijk zowel rekening met je lichamelijke kenmerken, als met je sportieve wensen. 
Vertel wat je met het fietsen wilt bereiken, hoe het komt dat je jouw houding wilt optimaliseren en wat voor fiets je hebt, dan helpen ik je bij het één worden met je fiets.

Voor meer informatie kijk dan op mijn pagina over Bikefitting.

Begeleiding van wielrenners

Wil je meer resultaat uit de trainingen die je doet? Bijvoorbeeld met een uitdagende toertocht, of het winnen van wedstrijden. Ik begeleid je hierbij met een persoonlijk programma. Tijdens een vrijblijvende kennismaking bespreken wij je wensen, ervaring, gezondheid en beschikbare tijd. Op basis daarvan doe ik je een voorstel voor je persoonlijke begeleiding.

Naast alle diensten hierboven heb ik de expertise in huis om diverse blessures te behandelen. Blessures die door het wielrennen ontstaan, zijn een veel voorkomende reden waardoor het fietsen minder leuk wordt. Maar ligt het nu aan je lichamelijke mogelijkheden, je trainingsopbouw, je materiaal, of je houding?
 Doordat ik zowel fysiotherapeut als wielrenner ben, onderzoek ik al deze punten en kan ik gemakkelijk een verband leggen tussen deze verschillende onderdelen. Hierdoor lever ik een complete behandeling die blijvend resultaat geeft.

Voor meer informatie kijk dan op mijn pagina over Bikefitting.