Wie ben ik


Mijn naam is Coen Hermans, vanaf 2016 werkzaam als fysiotherapeut.
Na het afronden van de opleiding Sport & Bewegen wilde ik mij nog meer verdiepen in het menselijke bewegen en klachten aan het houding en bewegingsapparaat. Hierdoor ben ik de opleiding fysiotherapie gaan volgen in Heerlen en heb deze daar ook afgerond. Zelf ben ik in mijn vrije tijd fanatiek bezig met sport, met name wielrennen, hardlopen en in het verleden ook voetbal. In mijn jeugdige jaren heb ik 7 jaar in de jeugdopleiding van Helmond Sport en VVV-Venlo gevoetbald. Verder begeleid ik met veel plezier wekelijks het selectie elftal van de lokale voetbalclub R.K.S.V.O. Deze activiteiten hebben me veel ervaring gegeven in het werken met lichamelijke klachten. Hierdoor is mijn passie en interesse ook het grootst in sportklachten/revalidatie.

Door de vele kilometers die ik de afgelopen jaren op de mountainbike en wielrenfiets heb gemaakt is mijn interesse naar de beweging van de mens op de fiets sterk gegroeid. Gedreven door deze passie ben ik meerdaagse cursussen gaan volgen op het gebied van bikefitting om zo mijn kennis van beide disciplines te kunnen combineren. Dit was uiteindelijk ook de trigger om Optimal Cycling & Fysio op te zetten. Mijn doel is om met behulp van mijn kennis en ervaring jouw gewenste einddoel te bereiken.

Als fysiotherapeut en gecertificeerd bikefitter wil ik mij in de toekomst altijd blijven ontwikkelen om kwalitatief hoge en goede bikefittings en behandelingen te verzorgen. Dit doe ik middels het volgen van cursussen en studies.